Filter overdruk systemen

ACC Industrie is al vele jaren specialist in filter overdruk systemen. Dit is een arbeidsmiddel wat ingezet wordt op de cabine van een voertuig die zich begeeft in verontreinigde omgevingen. Het systeem voert ademlucht aan in de hermetisch gesloten cabine. De gezondheid van de persoon in de cabine kan direct afhankelijk zijn van de voorziening aan schone ademlucht al zijn de ziekteverschijnselen pas vaak later zichtbaar. Schone lucht is van levensbelang!

Een filter overdruk systeem is een behuizing die een ventilator en een aantal filters bevat. Afhankelijk van de te filteren stoffen zijn dit stoffilters of een stoffilter in combinatie met één of meer actief koolfilters voor de filtering van gassen en dampen. Dit gebeurt in combinatie met een controlesysteem, die de luchtkwaliteit en de overdruk controleert in de cabine, waardoor de machinist of chauffeur in een veilige omgeving zijn of haar werk kan doen.
ACC Industrie kan hiervoor zorgen.

Filter12
Filter11
Filter10
Filter9
Filter8
Filter7
Filter6
Filter5
Filter4
Filter3
Filter2
Filter1
Filter overdruk systemen zijn geschikt voor toepassing op grondverzetmachines en andere voertuigen die werken in de bodemsanering, afvalverwerking, compostering of sloopwerkzaamheden uitvoeren waarbij schadelijke stoffen, dampen of gassen kunnen vrijkomen.

Een filter overdruk systeem waarborgt de veiligheid van u en uw personeel. Het systeem bestaat uit een filterpakket, een ventilator en een controlesysteem. Door het kunstmatige drukverschil in de cabine zal buitenlucht nooit de cabine indringen anders dan door het geïnstalleerde filterpakket. Het controlesysteem houdt de drukverschil in de cabine boven de 100 Pascal, en meet de koolwaterstoffen en verontreiniging in de cabine.

De werking van een overdrukfiltersysteem is direct afhankelijk van de afdichting van de cabine. Hoe meer gaten er worden afgedicht, hoe minder lucht er nodig zal zijn om de cabine op de vereiste druk te krijgen. Het controle systeem waarborgt de druk en geeft indien de afdichting onvoldoende is een vooralarm. Het systeem staat daarbij in verbinding met de blower motor van de overdruk unit en zal alleen de minste hoeveelheid lucht naar binnen stuwen, zodat deze precies de 100 Pascal overdruk zal waarborgen. Hierdoor wordt de filterlevensduur aanzienlijk verlengd.

Vaak wordt een overdruksysteem op het originele kachel – aircocircuit aangesloten, zodat de binnenkomende gefilterde lucht ook meteen verwarmd of gekoeld wordt door het kachel – aircocircuit systeem. Omdat niet alle machines zijn voorbereid op het gebruik van overdruk filter systemen, levert ACC Industrie voor de meeste machines ook zelf ontwikkelde passtukken zodat montage vergemakkelijkt wordt.

ACC Industrie kan uw bedrijf adviseren om een veilig werkklimaat te creëren op uw werkmaterieel. Met de ruim 20 jaar ervaring op het gebied van on-/off road materieel en filtratie is een probleem nog nooit onopgelost gebleven. Met onze vakkennis en kwaliteitsproducten kunnen we effectiviteit, continuïteit, veiligheid en gezondheid waarborgen. U en uw personeel kan altijd vertrouwen op schone en gezonde cabine lucht.

BM-AIR
FRESHFILTER
BRO-AIR